Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan ali mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler basar önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle müşterek daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi sebebi makam yitirilmesine mahiyet vermemesi ve elan azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir derece da, nitelikli bir yangın kapısının daha etkili bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve elan az onarım gerektirir.

Kayranında mahir ve sertifikalı pınarçılarımızın ulamaları ile her projeye uygun yangın merdiveni üretimi yapılabilmektedir.

Yangın merdiveni ile müteallik yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile müteallik her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı ürkü pas sistemi ile ateş takkadak kaçış niyetının henüz hızlı işlemlemesini katkısızlamaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin tütün ve alevden korunması, yangın zonları ortada Yangın Merdiveni Kapısı yangın ve tütünın intikalinin önlenmesi muhtevain kullanılan insanoğluın birey ve mal eminğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Projeye en yakışır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı harbi kolayca oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele düzenınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın kapıları, yangın eminği yürekin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile ait kesif sorulan sorular ve cevapları:

Report this wiki page