Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve durum şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangına dayanıklı kapıların hayat kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer ahşap bapnın nanay olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını balkonımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece eksiksiz ise buna bağlamlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye enseışını getirmektedir.

Yangın Bapsı seçerken özen edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın iyi standartlara ve yönetmeliklere yarar olup olmadığını sınırlamak kucakin kimlik ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya mevla olması gerekir. Bu işleyiş, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlar. Kapanma mekanizması, bapnın emniyetliğini ve etkinliğini artırır.

Evlerde, fiilyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve palas halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi yürekin kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara yaraşır şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması Yangın Merdiveni Kapısı gerekmektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel alınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çkızılışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları mucibince hareket etmesi ve gerekli çtuzakışmaların da buna nazaran gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden bina dışına açılması gerekir.

Report this wiki page